MARC TODA, D’ATMOSFERA TRAIL, A LA VANDEKAMES

Aquest passat cap de setmana, es va disputar a Vandellòs, la ja coneguda cursa Vandekames en la seva cinquena edició. Coneguda per la seva organització, atractius i exigents recorreguts i com a novetat aquest any amb la nova Ultra de 85 kms. Altres recorreguts que s’hi podia trobar eren el groc i blau per caminadors, el vermell d’uns 21kms. aprox. i el negre de 28 kms. En aquesta nova edició l’atleta Marc Toda va ser-hi present en la vermella.

Pel que fa a la Vandekames vermella, era un recorregut a priori de 19’5 kms però finalment van sortir uns 21kms. reals. Aquesta com totes les altres, prenia sortida a la plaça de l’ajuntament de la localitat i arribada al pavelló. La pluja va ser la nota negativa i gran protagonista durant tot el dia, ja que va acompanyar i va fer molt més dur i difícil el recorregut. Sobretot en les crestes i baixades molt tècniques amb pedres que feien un terreny relliscós.

Des del primer moment coneixent una mica el perfil de la cursa es preveia un inici ràpid en els seus primers 2 kms. i així va ser. Un grup capdavanter, d’uns 6 corredors van sortir amb un bon ritme que va fer que el grup s’anés estirant ja des de l’inici deixant així la resta dels corredors més distanciats. En aquest primer s’hi trobava el Marc, que va poder anar mantenint la quarta-cinquena posició durant gairebé tota la cursa. Com dèiem, amb la pluja les baixades es feien més difícils i calia estar a l’aguait per no patir alguna forta caiguda o relliscada, amb això i el cansament acumulat ja a les cames en les fortes pujades va fer que el Marc perdés algunes posicions, arribant a meta finalment en una bona 9a posició amb un temps de 2h 10’. Tot i així, es va mostrar content d’aquesta cursa i resultat amb aquesta condició adversa de la pluja i duresa del circuit.

El guanyador en la categoria masculina va ser Toni Calderon, seguit de Martí Vigo i en tercera posició David Guimera. Pel que fa a la categoria femenina, la guanyadora va ser la Lourdes Cayetano seguida de Verónica Zaragoza i en tercera posició Gema Gonzàlez.