MARC TODA, D’ATMOSFERA TRAIL, 6è ALS OUTDOOR GAMES D’ANDORRA

Aquest passat cap de setmana, es va disputar a Andorra, concretament a Naturlandia a cota 2000, els Outdoor Games, entre altres modalitats, la de trail estava formada per dos recorreguts, el llarg de 23kms i el curt de 16 kms. Com tots els events i curses d’aquestes característiques hi va haver una molt bona participació, amb un total de 400 atletes.

Pel que fa al trail de 16kms, era d’un recorregut d’inici i arribada en el mateix parc de Naturlandia, sortint a cota 2000 amb un desnivell positiu de 648 m. Atmosfera Trail, també hi va ser present amb representació de l'atleta MArc Toda.

Ja des de la sortida es començava amb una forta pujada escapant-se ja un grip capdavanter de 6 corredors, on si trobava ja el Marc, que van sortir amb un fort i ràpid ritma tot i la dificultat d'aquesta primera pujada d'uns 3 kms. i la falta d'oxigen en alguns degut a l'alçada i no estar-hi acostumats. Després d'aquesta ja es trobaren amb un recorregut ja més planer, amb paisatges espectaculars i entrant en bosc típicament alpí travessant camins  corriols. En aquest tram el grup es va anar estirant i quedant definides ja les 6 primeres posicions fins al final. En la meitat, en aquest recorregut ondulat sense pujades no baixades molt llargues i poc tècniques permetia mantenit un molt bo i ràpid ritme ja fins al km. 8 on començava una nova pujada, aquesta vegada més llarga, tècnica i progressiva arribant en una de les seves cotes més altes, a uns 2400 m. aprox. Ja fins al km. 13 no s'iniciava el descens tècnic cap a la línia de meta acabant amb algun puja i baixa final.

El Marc finalment va crear la línea de meta en una molt bona 6a posición amb un temps de 1h 20' 21" i es va mostrar molt satisfet després de la duresa de a cursa i les bones sensacions sobretot físiques en acabar.

El guanyador en la categoria masculina va ser Josep Sansa amb un temos de 1h 13' 53", seguit de Xavier Valldeoriola amb un temps de 1h 15' 27" i en tercera posición Jordi Royo amb un temps de 1h 16' 16". Pel que fa a la categoria femenina , la guanyadora va ser novament la Núria Gil amb un temps de 1h 25' 42", seguida de Mireia Marti amb un temps de 1h 29' 15" i en tercera posición Sandra Castellana amb 1h 35' 36".