JACOB SALVADÓ, DE L'ATMOSFERA TRAIL, AL 57è RAL·LI D'ESQUÍ DE MUNTANYA DEL CEC-DYNAFIT

Jacob Salvadó Perelló, corredor d´Atmosfera Trail, ens explica la seva vivència en aquesta prova d’esquí de muntanya que puntuava per la Copa FEEC-MILLET i que esta portant a terme amb l’atleta Marc Balanyà. Assolint la 27 posició general amb 04:02´.

Aquesta va ser la setena i última prova en aquesta disciplina en la que competia l´esquiador alpinista i atleta d, Atmosfera  Trail Jacob Salvadó. Enfocant la primera part de temporada amb curses d’esquí de muntanya, per a poder assolir una bona forma física i dur  a terme les curses de trail-runnig de primavera-estiu-tardor.

Va ser una cursa llarga i dura, resultant (2300d+ i 22km), amb una meteo canviant, on es va sortir a (-1ºC amb boira), pujant aquesta va desaparèixer, tot i que amb el cel cobert la visibilitat era bona i es suava de valent, acabant última baixada també amb poca visibilitat.

Tot i així les condicions de neu van ésser acceptables i l’organització va poder traçar el recorregut complert, amb 5 pujades, 5 baixades i 2 trams de grampons, assolint com a punt mes alt de cursa el Pic de Parrós (2731m) sent la sortida des de el Pla de Beret a (2000m).

El matí no acompanyava massa, era emboirat tot i que no massa fred, la jornada podia ser èpica....

Al Jacob el va tranquil·litzar bastant abans de la sortida l’organització va dir que la visibilitat en aquell moment era total en tot el traçat i la boira es trobava nomes ajaguda en la zona de la sortida i així va ser, una cursa núvol i amb visibilitat correcte, neu acceptable amb algun tram dura i més tècnica d’esquiar.

Això era Campionat d’Esp. per parelles, amb lo milloret de tota la península,Catalans, Vasc, Gallecs, Madrilenys, etc....I nosaltres allí a segona línia de , entre els millors d’Esp.

En Marc, com en totes les curses disputades anava un punt per sota del Jacob, i a la segona pujada varen enganxar la goma i el va  estirar durant una estona mentre en Marc recuperava alguna pulsació . Tot i així en Marc anava copiant cada passa de l’esquí perquè la càrrega fora el menor possible, anant recuperant alguna posició entre els equips.

A la 4ª pujada, la més llarga de (900d+ sostinguts), va posar els equips al seu lloc, aquí amb en Marc ja es varen igualar els ritmes i cadascú tirava amb el seu motor, passant a 3 parelles més, una elles de dos gallegos que com a mínim eren campions del mon d’esquí alpí !!!, jeje, a la segona i tercera baixada ens varen fer una avançada fent un recte, que vaig flipar, eren com dos armaris amb quàdriceps de rendiment, baixaven aplomats a terra com dos màquines de tren a gravetat  deixats caure per una via de tren amb forta pendent!!!....Ara amb (900d+ sostinguts) jeje, aquí manaven nosaltres, amb (200d+) ja els vàrem passar fins perdre’ls de vista....Quina passada....Tot pujant també  passaren a 2 equips més, quan els vàrem avançar  parlaren i cantaren, un d´ells havent-los avançat el vàrem veure que parava i buscava quelcom de menjar de la motxilla. La cançó que cantàvem els va paralitzar la centraleta....SON MOMENTS ÚNICS, aquí les armes psicològiques també es poden usar !!!

Al cap damunt del cim de Parrós  2731m l´amic i preparador físic Jordi Pàmies va animar força i va fer fotos de record. Gràcies Jordi.

Última baixada tot i amb poca visibilitat, la pendent ja no era tant forta i la neu ja més tova, la vàrem fer a tot gas. L´arribada va ser extenuant uns 2km a pas patinador en semi pujada va ser últim cartutx que vàrem cremar.

Aquesta cursa va deixar al Jacob molt content del ritme assolit, i encara més per la bona condició física en la que s´ha trobat durant les últimes 4 proves.

Ara a pel Jacob es temps de donar pas a la preparació específica de la temporada de TRAIL-RUNNIG sense deixar l´eskimo per fer entrenaments creuats.

Gràcies al meu company de curses Marc Balanyà pel que em compartit. Gràcies al meu preparador físic Jordi Pàmies i al suport del meu equip Atmofera Trail

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada